reklama

Suroviny

  • 30 ml sójová omáčka
  • 50 ml japonské víno mirin
  • 1 lžička rostlinný olej
  • 1 mango, oloupané
  • 3 jarní cibulka
  • 250 g steak z tuňáka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Připravte si omáčku teriyaki smícháním sójové omáčky, mirinu a cukru v mělké misce. Do misky vložte steaky z tuňáka, několikrát je otočte, aby byly celé obalené omáčkou a nechte v lednici marinovat 1 až 2 hodiny.

  • KROK 2

    Až budete připraveni na tepelnou úpravu masa, rozehřejte velkou pánev. Steaky z tuňáka vyjměte z marinády a osušte, poté je celé potřete olejem. Smažte tuňáka 2 minuty z každé strany, aby byl uprostřed stále růžový.

  • KROK 3

    Vyjměte steaky z pánve, poté nalijte marinádu a 2-3 lžíce vody. Přiveďte k varu a několik minut vařte, aby se směs prohřála. Přeceďte přes sítko do malé namáčecí misky.

  • KROK 4

    Před servírováním nakrájejte uvařeného tuňáka, mango a jarní cibulku na kousky. Napíchejte postupně na špízové špejle a podávejte teplé nebo studené s omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama