reklama

Suroviny

  • 4-6 salátových srdíček salát Little gem,
  • 300-400g krevety, vařené, loupané
  • 3 lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 lžíce citron, pouze šťáva
  • 4 lžíce pažitka, nasekaná
  • hořčice a křen, k podávání

Na omáčku Marie Rose

  • 100 g majonéza
  • 25 g kečup
  • Tabasco omáčka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nejprve si připravte omáčku Marie Rose. Smíchejte v misce majonézu s kečupem a několika kapkami Tabasca.

  • KROK 2

    Ořízněte základy srdíček Little Gem salátu, vyhoďte vnější listy a rozdělte jednotlivá srdíčka – lístky musí být dlouhé asi 10 cm a celkem jich chcete asi 24. Schovejte si malá srdíčka na další salát.

  • KROK 3

    Krevety omyjte a osušte mezi dvěma vrstvami kuchyňského papíru. Smíchejte v misce s olivovým olejem, citronovou šťávou, petrželkou a trochou koření.

  • KROK 4

    Listy položte na servírovací talíře nahoru tak, aby ležely jako malé mističky. Do každého vhoďte několik krevet. Navrch dejte ½ lžičky omáčky, poté rozetřete na hořčici a řeřichu. Lze je připravit hodinu před party, v takovém případě zakryjte potravinářskou fólií a odložte na chladné místo.

reklama
reklama
reklama
reklama