reklama

Suroviny

  • šťáva 2 limet, plus klínky k podávání
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
  • 2 stroužek česneku, prolisovaný
  • malý svazek koriandru, nasekaný
  • 225 g velké syrové krevety, oloupané
  • 1 avokádo, bez pecky a oloupané
  • 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany, plus navíc k podávání
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 červená paprika, zbavená semen a nakrájená na proužky
  • 4 pšeničné tortilly a hrst směsi salátových lístků k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    V misce smíchejte polovinu limetové šťávy, polovinu nasekané chilli papričky, polovinu česneku a polovinu koriandru s trochou solí a čerstvě mletého pepře. Přidejte krevety a promíchejte, aby se všechny ve směsi obalily. Nechte zatím stranou.

  • KROK 2

    Avokádo nakrájejte nahrubo a vložte do food processoru se zbylou limetovou šťávou, chilli, česnekem, zakysanou smetanou a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Vyšlehejte do hladka a poté vmíchejte zbývající koriandr. Pokud nemáte food processor, můžete použít i tyčový mixér.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm několik minut papriku, až začne měknout. Přidejte krevety a opékejte v jedné vrstvě 1–2 minuty na každé straně –krevety jsou hotové, když zrůžoví a jsou pevné na dotek. Podávejte v nahřátých tortillách s listy salátu, s avokádovým dipem, zakysanou smetanou a klínky limetky.

reklama
reklama
reklama
reklama