reklama

  • 200g rýže
    na rizoto
  • 850g vývar
    horký zeleninový
  • 50g hrášek
    mražený
  • 50g parmazán
  • ½ ks citron

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal477
  • tuky9g
  • nasycené5g
  • sacharidy84g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín20g
  • sůl1.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na středním plameni rozpalte na sucho hlubší pánev, vsypte do ní rýží a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se nevstřebá. Ztlumte plamen. Po naběračkách přidávejte vývar, dokud není rýže téměř uvařená a vývar se zcela nevsákne, potrvá to asi 20 minut.

  • krok 2

    Vmíchejte do rýže hrášek, vařte dál 3 - 5 minut, poté pánev sundejte z plotny. Přidejte sýr, citronovou šťávu a koření, poté promíchejte. Posypte citronovou kůrou a ihned podávejte se strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama