Rizoto s citronem a hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 200g rýžena rizoto
- 850g vývarhorký zeleninový
- 50g hrášekmražený
- 50g parmazán
- ½ ks citron
- kcal477
- tuky9g
- nasycené5g
- sacharidy84g
- cukry4g
- vláknina5g
- proteín20g
- sůl1.04g
Postup přípravy
krok 1
Na středním plameni rozpalte na sucho hlubší pánev, vsypte do ní rýží a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se nevstřebá. Ztlumte plamen. Po naběračkách přidávejte vývar, dokud není rýže téměř uvařená a vývar se zcela nevsákne, potrvá to asi 20 minut.
krok 2
Vmíchejte do rýže hrášek, vařte dál 3 - 5 minut, poté pánev sundejte z plotny. Přidejte sýr, citronovou šťávu a koření, poté promíchejte. Posypte citronovou kůrou a ihned podávejte se strouhaným parmazánem.