![240820231692882878.jpeg Restované chorizo na červeném víně](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692882878.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Restované chorizo na červeném víně
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 1 lžíce olive oil
- 1 ks cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česnek, nadrobno
- 500 g chorizo klobása, nakrájená na větší kousky velikosti sousta
- 100 ml červené víno
- 1 lžíce med, tekutý
- 1 hrst petrželka, nasekaná
- křupavý chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozpalte olej a cibuli na něm několik minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a ještě pár minut restujte.
- KROK 2
Cibuli a česnek odhrňte v pánvi na stranu a přidejte chorizo. Vše osmahněte, poté přidejte víno a vmíchejte med.
- KROK 3
Přikryjte a vařte doměkka 5 minut nebo dokud nejsou klobásy propečené a potažené omáčkou. Pokud se vám pánev zdá příliš suchá, přidejte trošku vody. Podávejte posypané petrželkou s křupavým chlebem na vytření šťávy.