reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olive oil
  • 1 ks cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česnek, nadrobno
  • 500 g chorizo klobása, nakrájená na větší kousky velikosti sousta
  • 100 ml červené víno
  • 1 lžíce med, tekutý
  • 1 hrst petrželka, nasekaná
  • křupavý chléb, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozpalte olej a cibuli na něm několik minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a ještě pár minut restujte.

  • KROK 2

    Cibuli a česnek odhrňte v pánvi na stranu a přidejte chorizo. Vše osmahněte, poté přidejte víno a vmíchejte med.

  • KROK 3

    Přikryjte a vařte doměkka 5 minut nebo dokud nejsou klobásy propečené a potažené omáčkou. Pokud se vám pánev zdá příliš suchá, přidejte trošku vody. Podávejte posypané petrželkou s křupavým chlebem na vytření šťávy.

reklama
reklama
reklama
reklama