reklama

Suroviny

  • 250 g rebarbora
  • 50 g krupicový cukr
  • 110 ml voda
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 lžičky kukuřičný skřob
  • vanilková zmrzlina, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rebarboru omyjte a odřízněte konce. Stonky v případě potřeby oloupejte a nakrájejte na 2cm kousky. Smíchejte v míse s cukrem a nechte 30 minut odstát.

  • KROK 2

    Kousky rebarbory dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte 15 minut vařit na nejnižším ohni do změknutí a dochuťte vanilkovým extraktem.

  • KROK 3

    V malé mističce nebo šálku prošlehejte 10 ml vody a škrob. Směs za stálého míchání vlijte k rozvařené rebarboře a povařte do zhoustnutí. Dávejte pozor, abyste na dně hrnce nic nepřipálili. Rozdělte rebarborový pudink do dezertních misek či skleniček a podávejte s trochou vanilkové zmrzliny.

reklama
reklama
reklama
reklama