![Rebarborový pudink Rebarborový pudink](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/09/140920231694695463.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Rebarborový pudink
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Velmi snadné
- Na 2 porce
Suroviny
- 250 g rebarbora
- 50 g krupicový cukr
- 110 ml voda
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 2 lžičky kukuřičný skřob
- vanilková zmrzlina, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rebarboru omyjte a odřízněte konce. Stonky v případě potřeby oloupejte a nakrájejte na 2cm kousky. Smíchejte v míse s cukrem a nechte 30 minut odstát.
- KROK 2
Kousky rebarbory dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte 15 minut vařit na nejnižším ohni do změknutí a dochuťte vanilkovým extraktem.
- KROK 3
V malé mističce nebo šálku prošlehejte 10 ml vody a škrob. Směs za stálého míchání vlijte k rozvařené rebarboře a povařte do zhoustnutí. Dávejte pozor, abyste na dně hrnce nic nepřipálili. Rozdělte rebarborový pudink do dezertních misek či skleniček a podávejte s trochou vanilkové zmrzliny.