reklama

  • 375 g listové těsto
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 1 lžíce třtinový cukr
    demerara
  • 1 lžíce crème fraîche
  • 2 ks rebarbora
    nakrájená šikmo na tenké plátky
  • 2 lžíce cukr moučka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal443
  • tuky28g
  • nasycené18g
  • sacharidy44g
  • cukry14g
  • vláknina14g
  • proteín8g
  • sůl0.54g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 220 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a pomocí talíře nebo vykrajovátka vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 14 cm. Ze zbylého těsta vytvořte po obvodu každého kolečka slabý okraj, který zajistí, že náplň nevyteče. Těsta k sobě jemně přitiskněte.

  • krok 2

    4 kolečka položte na plech, celé propíchejte vidličkou a okraje potřete vejcem. Nechte dostatečně vychladit. Tento krok můžete udělat už den předem, nebo dát na 1 měsíc zamrazit.

  • krok 3

    V malé misce smíchejte cukr demerara s crème fraîche a rozetřete v tenké vrstvě na základnu každého koláčku. Na crème fraîche úhledně naaranžujte plátky rebarbory do květinového vzoru a poté bohatě poprašte moučkovým cukrem. Koláče pečte 20 minut, dokud nejsou nafouknuté a zlaté. Nechte pár minut odpočinout a jezte teplé, třeba s kopečkem zmrzliny.

reklama
reklama
reklama
reklama