Quesadilla s cuketou, fazolemi a čedarem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 4 lžičky olivový olej
- 4 stroužky česnek, jemně nasekaný
- 2 lžičky římský kmín mletý
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 400 g fazole pinto, konzervované, opláchnuté a okapané
- 3 ks cuketa, nakrájená šikmo na proužky
- 175 g čedar, nastrouhaný
- 1 zelená paprika chilli, jemně nasekaná
- 1 hrst koriandr, lístky, hrubě nasekaná
- 8 ks tortilla
Postup přípravy
- KROK 1
Na polovině olivového oleje opékejte cibuli asi 5 minut, nebo dokud nezměkne. Vmíchejte česnek, kmín a restujte na mírném ohni ještě 1 minutu. Přidejte rajčatový protlak, pinto fazole a několik lžic vody. Prohřejte, pak vidličkou rozmačkejte a okořeňte.
- KROK 2
Mezitím na zbývajícím oleji s trochou koření vhoďte plátky cukety. Umístěte na rozpálenou pánev a opékejte několik minut z každé strany, dokud nezměknou a neobjeví se na nich mřížky od grilu. Přendejte je na jednu stranu.
- KROK 3
V misce smíchejte sýr, chilli a koriandr. Fazolové pyré rozetřete na polovinu tortilly, přidejte plátky cukety a posypte sýrovou směsí. Navrch dejte druhou tortillu a obě přitlačte k sobě. Pečte postupně na rozpálené pánvi, asi 1-2 minuty z každé strany nebo dokud se sýr nezačne rozpouštět a tortilly nebudou křupavé. Tortilly otáčejte opatrně, aby se nerozpadly. Podávejte nakrájené na klínky.