reklama

Suroviny

  • 250 g žampiony, malé uzavřené hlavičky
  • 50 g máslo
  • 2 stroužky česnek nasekaný
  • 1 ks bílý chléb
  • 4 lžíce parmazán, jemně nastrouhaný
  • 3 lžíce pažitka, nasekaná
  • olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Vykruťte z hlaviček nohy. Kloboučky pak položte otevřené nahoru do malého pekáčku.

  • KROK 2

    Na pánvi rozpusťte máslo. Jakmile začne pěnit, vmíchejte česnek a 1 minutu restujte. Rozdrobte najemno krajíc chleba a přidejte ho do pánve. Za stálého míchání restujte 2 minuty, dokud se chleba lehce neopeče.

  • KROK 3

    Přendejte do mísy. Než směs promícháte s nastrouhaným parmazánem, pažitkou, solí a pepřem, nechte chvilku vychladnout. Lžící naneste směs do kloboučků žampionů, zakápněte trochou olivového oleje a pečte 10 minut, dozlatova. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

reklama
reklama
reklama
reklama