Žampiony plněné sýrem a česnekem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 24 kousků
Přejít na suroviny
- 250 g žampionymalé uzavřené hlavičky
- 50 g máslo
- 2 stroužky česneknasekaný
- 1 ks bílý chléb
- 4 lžíce parmazánjemně nastrouhaný
- 3 lžíce pažitkanasekaná
- olivový olej
- kcal110
- tuky10g
- nasycené9g
- sacharidy3g
- cukry0g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.25g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vykruťte z hlaviček nohy. Kloboučky pak položte otevřené nahoru do malého pekáčku.
krok 2
Na pánvi rozpusťte máslo. Jakmile začne pěnit, vmíchejte česnek a 1 minutu restujte. Rozdrobte najemno krajíc chleba a přidejte ho do pánve. Za stálého míchání restujte 2 minuty, dokud se chleba lehce neopeče.
krok 3
Přendejte do mísy. Než směs promícháte s nastrouhaným parmazánem, pažitkou, solí a pepřem, nechte chvilku vychladnout. Lžící naneste směs do kloboučků žampionů, zakápněte trochou olivového oleje a pečte 10 minut, dozlatova. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.