![240820231692889123.jpeg Houby plněné sýrem a česnekem](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692889123.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Žampiony plněné sýrem a česnekem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 24 kousků
Suroviny
- 250 g žampiony, malé uzavřené hlavičky
- 50 g máslo
- 2 stroužky česnek nasekaný
- 1 ks bílý chléb
- 4 lžíce parmazán, jemně nastrouhaný
- 3 lžíce pažitka, nasekaná
- olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vykruťte z hlaviček nohy. Kloboučky pak položte otevřené nahoru do malého pekáčku.
- KROK 2
Na pánvi rozpusťte máslo. Jakmile začne pěnit, vmíchejte česnek a 1 minutu restujte. Rozdrobte najemno krajíc chleba a přidejte ho do pánve. Za stálého míchání restujte 2 minuty, dokud se chleba lehce neopeče.
- KROK 3
Přendejte do mísy. Než směs promícháte s nastrouhaným parmazánem, pažitkou, solí a pepřem, nechte chvilku vychladnout. Lžící naneste směs do kloboučků žampionů, zakápněte trochou olivového oleje a pečte 10 minut, dozlatova. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.