reklama

  • 250 g žampiony
    malé uzavřené hlavičky
  • 50 g máslo
  • 2 stroužky česnek
    nasekaný
  • 1 ks bílý chléb
  • 4 lžíce parmazán
    jemně nastrouhaný
  • 3 lžíce pažitka
    nasekaná
  • olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal110
  • tuky10g
  • nasycené9g
  • sacharidy3g
  • cukry0g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Vykruťte z hlaviček nohy. Kloboučky pak položte otevřené nahoru do malého pekáčku.

  • krok 2

    Na pánvi rozpusťte máslo. Jakmile začne pěnit, vmíchejte česnek a 1 minutu restujte. Rozdrobte najemno krajíc chleba a přidejte ho do pánve. Za stálého míchání restujte 2 minuty, dokud se chleba lehce neopeče.

  • krok 3

    Přendejte do mísy. Než směs promícháte s nastrouhaným parmazánem, pažitkou, solí a pepřem, nechte chvilku vychladnout. Lžící naneste směs do kloboučků žampionů, zakápněte trochou olivového oleje a pečte 10 minut, dozlatova. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

reklama
reklama
reklama
reklama