
Stir-fry s ledovým salátem
Porce 6
Velmi snadné
Příprava 
Vaření 
Na pánvi restovaný ledový salát s česnekem a ústřicovou omáčkou je neobvyklá, ale vynikající příloha k pokrmům asijské kuchyně
Přejít na suroviny
- 1 ledový salát
 - 2 lžíce rostlinný olej
 - 3 velké stroužky česnekupodrcené
 - 2 lžíce ústřicová omáčka
 - velká špetka bílý pepř
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal51
 - tuky4g
 - nasycené0g
 - sacharidy2g
 - cukry2g
 - vláknina1g
 - proteín1g
 - sůl0.4g
 
Postup přípravy
krok 1
Hlávku salátu rozeberte a natrhejte nahrubo kusy, případně listy jen rozpulte. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej (lepší jsou ocelové než teflonové nepřilnavé woky - dodávají tomuto pokrmu lepší chuť). Vhoďte česnek a opékejte 1 minutu, dokud nebude voňavý, poté přidejte listy salátu – pozor, budou v oleji prskat.
krok 2
Vlijte ústřicovou omáčku a 100 ml vody. Promíchejte, aby byl salát celý obalený. Přidejte bílý pepř. Vařte, dokud salát nezačne vadnout, ale listy budou ještě stále křupavé.

