
Špenát s chilli a citronovou strouhankou
4 porce
Snadné
Příprava 
Vaření 
Žádný nudný špenátový protlak ze školní jídelny, ale super moderní špenát s chilli a citronovou strouhankou připravený z čerstvých mladých lístků. Hodí se jako originální příloha k různým druhům pečených mas.
Přejít na suroviny
- 25 g máslo
 - 100 g strouhankačerstvá
 - 1 citronkůra
 - 2 stroužky česnekrozmačkané
 - 1 ks chilli papričkačerstvá, jemně nasekaná
 - 500 g špenát
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal169
 - tuky7g
 - nasycené3g
 - sacharidy20g
 - cukry3g
 - vláknina3g
 - proteín7g
 - sůl1g
 
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozpusťte máslo, a když začne pěnit, přidejte strouhanku, citronovou kůru, česnek a chilli. Restujte dozlatova a křupava. Hotovou strouhanku přesypejte z pánve do misky, okořeňte a dejte stranou.
krok 2
Do čisté pánve vsypte špenát a za stálého míchání ho nechte povadnout. Okořeňte ho a podávejte zasypaný křupavou drobenkou.

