reklama

Suroviny

  • 3 pastináky, oloupané
  • 3 mrkve, oloupané
  • 250g kořen rostliny kozí brady pórolisté, (lze vynechat)
  • 1/2 citron
  • 1 lžička mírně pálivého kari koření
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 3-4 lžíce olivový olej
  • 25 g máslo
  • 2 stroužky česneku oloupané
  • lístky čerstvé majoránky nebo petrželky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pastinák a mrkev nakrájejte na přibližně stejně velké špalíčky. Kořen kozí brady oloupejte pod tekoucí studenou vodou a současně potírejte rozkrojenou polovinou citronu. Vyřízněte dřevnatý střed a nakrájejte na podobně velké špalíčky.

  • KROK 2

    Pastinák poste kari kořením, mrkev a kozí bradu kořením pěti vůní. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozpalte na velké pánvi olejem a poté vložte zeleninu. Po minutě přidejte máslo a česnek, osolte, opepřete a pokračujte v restování asi 10 minut. Často míchejte. Pokud se zelenina začne přichycovat a příliš tmavne, vlijte 2-3 lžíce vody a nechte ji odpařit. Vsypte lístky majoránky a jakmile zavadne, servírujte. Příloha se výborně hodí k jehněčímu masu nebo výrazné zvěřině.

reklama
reklama
reklama
reklama