
Pečená mrkev na medu
8 porcí
Velmi snadné
Příprava 
Vaření 
Spojení medu a mrkve je klasika, která nikdy nevyjde z gastro módy. Je to báječná příloha k různým druhům masa, ale bude vám chutnat i samotná s kouskem pečiva.
Přejít na suroviny
- 1 kg mrkev odrůdy Chantenaynebo velké mrkve, nakrájené na velké kousky
 - 1 vrchovatá lžička med
 - 1 ks velký pomerančšťáva
 - 2 lžíce olivový olejvhodný k tepelné úpravě
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal80
 - tuky3g
 - nasycené0g
 - sacharidy13g
 - cukry12g
 - vláknina3g
 - proteín1g
 - sůl0.08g
 
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkev vařte 5 minut, dokud nebude téměř uvařená, pak ji sceďte a nechte vychladnout. Med, šťávu z pomeranče a olivový olej smíchejte v malém pekáči, přidejte do něj mrkev, osolte, opepřete a pečte 20 minut, aby byla mrkev stále trochu na skus.

