reklama

  • 500 g nové brambory
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce kornišonky
    nebo kyselé okurky, nakrájené
  • 1 hrst petrželka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal235
  • tuky18g
  • nasycené10g
  • sacharidy14g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.31g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Až vychladnou natolik, že se s nimi dá manipulovat, rozkrojte ji na poloviny nebo na čtvrtiny – podle toho, jak jsou velké

  • krok 2

    V hrnci zredukujte kuřecí vývar na jednu třetinu. Zalijte smetanou a zredukujte na polovinu. Přidejte kornišonky, petržel a trochu soli, pokud je potřeba, a poté přidejte brambory. Brambory promíchejte, aby se obalily ve smetanové omáčce a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama