reklama

Suroviny

  • 100 g medvědí česnek
  • 120 g přírodní smetanový sýr (max. 17 % tuku)
  • 100 g jogurt (1,5 % tuku)
  • 100 g nízkotučný tvaroh
  • 1 lžíce panenský olivový olej
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • celozrnný chléb k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Medvědí česnek omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. 2-3 listy nakrájíme na tenké proužky a ponacháme na ozdobu.

  • KROK 2

    Smetanový sýr s jogurtem a nízkotučným tvarohem rozmixujeme dohladka, vmícháme olivový olej a nasekaný medvědí česnek a dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • KROK 3

    Pomazánku z medvědího česneku natřeme na plátky chleba a ozdobíme zbylými proužky medvědího česneku.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama