
Zelná polévka
Porce 4
Snadné
Příprava 
Zahřejte se aromatickou miskou zelné polévky, která je výrazná a barevná díky kopru, rajčatům a citronu.
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
 - 100 g celerujemně nasekaného
 - 100 g pórkunasekaného
 - 2  dlouhé šalotkyjemně nakrájené
 - 3  větvičky tymiánulisty nasekané
 - 2  stroužky česnekunasekané
 - 200 g zralých rajčathrubě nasekaných
 - 1 lžička rajčatového protlaku
 - 1,2 l zeleninového vývaru(veganský)
 - 2  mrkveoloupané a nakrájené na kolečka
 - 350 g kapustyhrubě nasekané na kousky o velikosti 3 cm
 - 15 g čerstvého koprujemně nasekaného
 -   šťáva z 1/2 citronuplus klínky na podávání
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal114
 - tuky4g
 - nasycené0.5g
 - sacharidy11.3g
 - cukry7.5g
 - vláknina7.7g
 - proteín4.3g
 - sůl0.89g
 
Postup přípravy
krok 1
Na středním plamenu, ve větším hrnci, rozehřejte olivový olej. Přidejte celer, pórek, šalotky a tymián a vařte 5-6 minut, občas promíchejte, dokud nezměknou. Přidejte česnek a pokračujte ve vaření.
krok 2
Přidejte do hrnce rajčata, vařte 3-4 minuty, dokud se mírně nerozpadnou. Poté přidejte rajčatový protlak a povařte.
krok 3
Nalijte vývar, promíchejte a přidejte mrkev. Zvyšte teplotu a přiveďte polévku k varu, následně teplotu zase stáhněte, přidejte kapustu, vařte do jejího změknutí.
krok 4
Vmíchejte polovinu nasekaného kopru, šťávu z citronu a dochuťte. Naberte do misek, podávejte s citronovými klínky a posypte zbylým koprem.

