reklama

Suroviny

  • 400 g brambory
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 50 g celer
  • 100 g růžičková kapusta
  • 50 g pórek
  • 150 g zelené fazolky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 5 g sůl
  • 2 g pepř
  • 2 g mletá paprika sladká
  • 45 g máslo
  • 30 g mouka hladká
  • 1/2 svazku kopr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kořenová zelenina: brambory, mrkev, petržel a celer, oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky.

  • KROK 2

    Ostatní zelenina: Růžičkovou kapustu, pórek a fazole omyjte. Pórek nakrájejte na kolečka, z fazolí odkrojte konce a rozpůlte je.

  • KROK 3

    Cibule: Oloupejte ji a opékejte 2 – 3 minuty nad plamenem.

  • KROK 4

    Vaření polévky: V hrnci přiveďte k varu 3 litry vody. Až se začne vařit, přidejte do něj všechnu zeleninu včetně spálené cibule. Vařte na středním plameni asi 30 minut, dokud není veškerá zelenina měkká.

  • KROK 5

    Koření: Do polévky přiejte oloupaný stroužek česneku, sůl, pepř a sladkou papriku.

  • KROK 6

    Jíška: Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a smíchejte ho s moukou. Do jíšky přidejte polévku z hrnce - cca 50 až 70 ml. Vše promíchejte, aby nevznikly hrudky. Vzniklou kaši vlijte do polévky a znovu promíchejte.

  • KROK 7

    Polévku vařte ještě asi 5 minut. Nakonec posypte nasekaným koprem.

reklama
reklama
reklama
reklama