
Jarní minestrone
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Tato jednoduchá polévka plná jarní zeleniny se stane vaším oblíbeným jídlem pro přípravu rychlého oběda nebo večeře. Jarní minestrone je svěží, a přesto vydatná. Díky bílým fazolím a těstovinám pořádně zasytí.
Přejít na suroviny
- 200 g směs zeleniny(použili jsme chřest, boby a jarní cibulku)
- 700 ml zeleninový vývarhorký
- 140 g vařené těstoviny(špagety nakrájené na menší kousky)
- 215 g bílé fazolekonzervované, opláchnuté a odkapané
- 3 lžíce zeleninové pesto
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal125
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy16g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín8g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Jarní zeleninu dejte do středně velkého hrnce a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte, dokud se zelenina neprovaří, asi 3 minuty.
krok 2
Vmícháme uvařené těstoviny, fazole a 1 polévkovou lžíci pesta. Prohřejte, poté nalijte do misek a každou ozdobte další lžičkou pesta.