reklama

Suroviny

  • 3 lžíce vinný nebo rýžový ocet
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 1 lzice sójová omáčka
  • 1 až 2 lžíce hnědý cukr
  • 1 kousek velikosti palce zázvor, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
  • 2 malá chilli paprička, nakrájená nadrobno
  • 3 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
  • 300 g malé krevety, syrové, oloupané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do hrnce dejte ocet, vývar, sójovou omáčku, cukr (začněte s 1 polévkovou lžící a druhou přidejte na konec, preferujete-li polévku sladší), zázvor, chilli papričky a jarní cibulku a přiveďte k varu.

  • KROK 2

    Vařte 1 minutu a poté přidejte krevety, aby se prohřály. Podávejte v malých miskách nebo šálcích.

reklama
reklama
reklama
reklama