reklama

  • 80 g pohankové mouky
  • 5 středních vajec
  • 250 ml mléka
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 4 lžíce smetany na vaření
  • 100 g zralého sýru gruyère
    comté nebo čedar, nastrouhaný
  • máslo
    na smažení
  • 100 g šunky
    natrhané
  • smažené houby
    nebo dušený špenát, k podávání (volitelné)
  • sůl

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal411
  • tuky25g
  • nasycené13g
  • sacharidy20g
  • cukry4g
  • vláknina1g
  • proteín25g
  • sůl1.7g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    V misce smíchejte mouku, 1 vejce, mléko a špetku soli. Nechte odležet 30 minut nebo až 3 hodiny. V jiné misce smíchejte hořčici, smetanu a sýr. Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C horkovzduch) a vyložte dva plechy pečicím papírem nebo fólií.

  • krok 2

    Rozpusťte máslo na velké pánvi a jakmile začne pěnit, přidejte dostatek těsta, aby pokrylo pánev. Krouživým pohybem ho rozprostřete do tenké vrstvy (přebytek vraťte zpět do mísy s těstem). Smažte, dokud se povrch neustálí a spodní strana nezačne hnědnout. Poté opatrně otočte a smažte další minutu nebo dvě, pak sundejte z ohně.

  • krok 3

    Na střed palačinky dejte čtvrtinu sýrové směsi, lžící vytvořte prostor uprostřed pro vejce. Rozklepněte jedno vejce do prostoru a kolem okrajů položte několik kousků šunky. Složte každou stranu palačinky směrem ke středu, aby vznikl čtverec. Ohřejte na pánvi dalších 30 sekund - 1 minutu, pak přeneste na plech. Opakujte se zbytkem palačinek, pak pečte 6-7 minut, dokud se bílky nesrazí. Podávejte se smaženými houbami nebo dušeným špenátem, pokud chcete.

reklama
reklama
reklama
reklama