reklama

Suroviny

  • 350 g mascarpone
  • ½ malého svazku pažitka, najemno nakrájená, plus navíc na ozdobu
  • 150 g nastrouhaný sýr Gruyére, Comté nebo jiný tvrdý sýr (včetně vegetariánských alternativ)
  • 8 ks hotové neslazené palačinky, nebo je připravte podle záklaního receptu (viz níže)
  • 350 g šunka nebo uzený losos (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Mascarpone zahřívejte v mikrovlnné troubě 1-2 minuty nebo dokud nepovolí. Vmíchejte pažitku a polovinu nastrouhaného tvrdého sýra, poté vydatně ochuťte černým pepřem a pořádnou špetkou soli.

  • KROK 2

    Plech vyložte pečicím papírem. Směs mascarpone rozetřete na polovinu každé z palačinek, pak na ně dejte šunku (pokud ji používáte – pokud používáte lososa, ozdobte jím palačinky těsně před podáváním). Palačinky přeložte napůl, pak znovu napůl, aby vznikl tvar trojúhelníku a přesuňte je na plech. Posypte zbývajícím strouhaným sýrem a pečte 15 minut, nebo dokud nezezlátnou a sýr na povrchu nezačne bublat. Při podávání posypte pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama