
Pikantní polévka z máslových fazolí
Porce 4
Velmi snadné
Příprava
Vaření
S naším úsporným receptem na fazolovou polévku nasytíte celou rodinu. Je ochucená čerstvým zázvorem a paprikou. Můžete použít také fazole cannellini nebo borlotti, pokud jim dáváte přednost.
Přejít na suroviny
- 2 cibulejemně nasekané
- 1 stroužek česnekudrcený
- zázvornastrouhaný
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 mrkvenastrouhané
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 750 ml zeleninového vývaru
- 800 g máslových fazolíkonzervovaných
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal174
- tuky4.5g
- nasycené0.6g
- sacharidy25.2g
- vláknina11.1g
- proteín9.3g
- sůl1.8g
Postup přípravy
krok 1
Opékejte cibuli, česnek a zázvor jemně na oleji, dokud nezměknou. Přidejte mrkev a koření a vařte 2 minuty.
krok 2
Přidejte zeleninový vývar a nechte povařit 5 minut. Přidejte máslové fazole a vařte dalších 10 minut.
krok 3
Polévku z poloviny nalijte do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte dohladka. Nalijte zpět do hrnce a jemně přihřejte před podáváním.