Pečený mořský okoun na italský způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 290 g nakládané grilované papriky, okapané a nakrájené na plátky
- 1 ks červená cibule, nakrájená na velmi tenké klínky
- pár kapek olivový olej
- 4 stroužky česnek, neoloupané
- 3 slilné plátky, citron, zbytek nakrájený na klínky k podávání
- 2 ks mořský vlk
- 15 ks černé olivy (Kalamata)
- 25 g piniové oříšky, opražené
- 1 hrst petržel, nahrubo nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Papriku a cibuli promíchejte se solí a pepřem, zakápněte olivovým olejem. Rozprostřete na plech a pečte 5 minut. Poté přidejte česnek a citron.
- KROK 2
Na zeleninu položte mořského vlka, rybu potřete trochou oleje, okořeňte a pečte 15 minut.
- KROK 3
Do zeleniny vmíchejte olivy, piniové oříšky a opékejte dalších 5 minut, dokud nebude ryba propečená. Vymačkejte trochu citronové šťávy a posypte petrželkou k podávání.