
Pečená zelenina s fetou
Ať už v zapékací misce nebo na plechu: Pečená zelenina s fetou chutná báječně kořeněně, lehce a lahodně. Recept s ovčím sýrem chutná každému!
- 2 papriky
 - 1 cuketa
 - 1 lilek
 - 200 g cherry rajčat
 - 2 větvičky rozmarýnu
 - 2 větvičky tymiánu
 - 1 stroužek česneku
 - 0,5 lžičky soli
 - 1 špetka cukru
 - 1 špetka pepře
 - 4 lžíce olivového oleje
 - 200 g fety sýru
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal550
 - tuky44g
 - nasycené14g
 - sacharidy18g
 - cukry12g
 - vláknina8gbohatý na
 - proteín20gbohatý na
 - sůl2.5g
 
Postup přípravy
krok 1
Pro pečenou zeleninu s fetou umyjte papriku, rozčtvrťte ji, odstraňte jádřinec a nakrájejte ji na kousky. Cuketu umyjte, očistěte, rozčtvrťte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Lilek umyjte, očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Cherry rajčata umyjte a rozpulte.
krok 2
Bylinky umyjte, nechte okapat, otrhejte listy ze stonků a jemně nasekejte. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte.
krok 3
Marinujte zeleninu v míse s bylinkami, česnekem, solí, cukrem, pepřem a olivovým olejem. Předehřejte troubu na 180 °C s ventilátorem (200 °C horní a dolní ohřev).
krok 4
Vyjměte fetu z nálevu, osušte ji kuchyňským papírem a nakrájejte na 2cm velké kostky. Dejte zeleninu do zapékací misky a posypte fetou. Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Dobrou chuť!

