
Pečená feta po řecku
Vychutnejte si řeckou specialitu bouyiourdi! Pečený sýr feta v něm doprovázejí rajčata, česnek a chilli papričky. Skvěle se k němu hodí pita chléb, kterým si můžete pomoct při nabírání.
- 3 ks rajčata
- 1 stroužek česnekprolisovaný
- 200 g sýr feta
- 1 ks chilli papričkanebo 1 zelená paprika
- 1 lžička oreganonasekané listy
- 4 lžíce olivový olej
- pita chleba
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal243
- tuky21g
- nasycené8g
- sacharidy4g
- cukry4g
- vláknina1g
- proteín8g
- sůl1.3g
Postup přípravy
krok 1
Vezměte rajče rozřízněte uprostřed na půl. Z každé poloviny odřízněte dva plátky od středu a dejte stranou. Ze zbytku rajčete vydlabejte semínka a dužinu nastrouhejte, slupku odstraňte. S ostatními rajčaty udělejte totéž. Smíchejte nastrouhanou rajčatovou dužninu s česnekem. Osolte, opepřete a lžící naneste do zapékací mísy o průměru 16 cm.
krok 2
Troubu zahřejte na 200 °C. Bloček fety uložte do rajčat s česnekem, navrch poklaďte rajčatovými plátky, přidejte chilli, oregano, olivový olej a špetku mořské soli. Mísu přikryjte a pečte 15 minut, pak ji odkryjte a pečte dalších 15 minut. Podávejte teplé s chlebem pita.