Papričková omáčka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + 2 dny na odležení
- Velmi snadné
- Porce 500
Přejít na suroviny
- 1 ks limetka
- 12 ks chilli papričkyScotch Bonnet, středně velké
- 1 lžíce koriandrnať
- 1 ½ palice česnek
- 150 ml vinný ocetbílý
- 1,5 lžíce cukrtřtinový
- 1 lžíce hořčiceamerická
- 1 ks zázvorvelký jako palec, oloupaný
- ½ ks papájazelená nezralá
- kcal9
- tuky0gs nízkým obsahem
- nasycené0gs nízkým obsahem
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín0g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Limetku dejte do menšího kastrůlku a zalijte studenou vodou. Osolte. Přiveďte k varu a vařte 10 – 15 minut, dokud nezměkne. Vyjmeme z vody a nechte vychladnout.
krok 2
Mezitím dejte všechny ostatní ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka.
krok 3
Limetku nasekejte nadrobno i se slupkou, odstraňte semínka a vmíchejte ji do ostatních surovin.
krok 4
Omáčku přelijte do vychlazené sterilizované sklenice nebo láhve, zavíčkujte a nechte 2 dny rozvinout chuť.
krok 5
Podle chuti dochuťte dosolte a přidejte čerstvě mletý pepř. Pořádně protřepejte lahev. V lednici můžete omáčku skladovat až 6 měsíců. Pokud časem dojde ke změně barvy, ničemu to nevadí.