reklama

  • 1 ks limetka
  • 12 ks chilli papričky
    Scotch Bonnet, středně velké
  • 1 lžíce koriandr
    nať
  • 1 ½ palice česnek
  • 150 ml vinný ocet
    bílý
  • 1,5 lžíce cukr
    třtinový
  • 1 lžíce hořčice
    americká
  • 1 ks zázvor
    velký jako palec, oloupaný
  • ½ ks papája
    zelená nezralá

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal9
  • tuky0g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Limetku dejte do menšího kastrůlku a zalijte studenou vodou. Osolte. Přiveďte k varu a vařte 10 – 15 minut, dokud nezměkne. Vyjmeme z vody a nechte vychladnout.

  • krok 2

    Mezitím dejte všechny ostatní ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka.

  • krok 3

    Limetku nasekejte nadrobno i se slupkou, odstraňte semínka a vmíchejte ji do ostatních surovin.

  • krok 4

    Omáčku přelijte do vychlazené sterilizované sklenice nebo láhve, zavíčkujte a nechte 2 dny rozvinout chuť.

  • krok 5

    Podle chuti dochuťte dosolte a přidejte čerstvě mletý pepř. Pořádně protřepejte lahev. V lednici můžete omáčku skladovat až 6 měsíců. Pokud časem dojde ke změně barvy, ničemu to nevadí.

reklama
reklama
reklama
reklama