reklama

Suroviny

  • 1 svazek jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 50 g hladká mouka
  • 1 lžička anglická hořčice
  • 425 ml mléko
  • 326 g kukuřice z konzervy, odkapaná
  • 2× 185 g tuňák z konzervy, ve slunečnicovém oleji, odkapaný
  • 8 ks tortilla z pšeničné mouky
  • 125 g čedar, nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 200 °C. Z jarních cibulek odřízněte bílé konce a podélně je rozkrojte na půlky. Zelené části nakrájejte nadrobno. Máslo, mouku, hořčici a mléko vložte do nepřilnavé pánve, osolte, opepřete, a na ohni šlehejte, dokud směs nezhoustne, aby vznikla omáčka. Přidejte rozkrojené bílé konce jarní cibulky a několik minut vařte, dokud nezačnou měknout. Vmíchejte kukuřici a tuňáka.

  • KROK 2

    Tortilly ohřejte podle návodu na obalu. Směs rozdělte na tortilly a srolujte je jako palačinky. Srolované palačinky skládejte do velké, máslem vymazané zapékací mísy. Čedar smíchejte s nakrájenými zelenými částmi jarní cibulky a touto směsí palačinky posypte. Pak je dejte péct na 25 minut.

reklama
reklama
reklama
reklama