reklama

Suroviny

  • 1 lžička olivový olej
  • 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
  • 2 řapík celeru, nasekaný nadrobno
  • 2 mrkev, nakrájená nadrobno
  • 1 pórek, nakrájený
  • 2 papriky, bez semen a nakrájené
  • 2 konzerva sekaných rajčat s česnekem
  • 1 lžíce krystalový cukr
  • 1 lžíce balzamikový ocet
  • 300 g těstoviny, libovolné
  • parmazán, nastrouhaný
  • rukola, k podávání (není nutné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli, řapíkatý celer, mrkev a pórek doměkka, asi 20 minut. Pravidelně míchejte. Přidejte papriky a restujte dalších 10 minut, poté vložte rajčata, cukr a ocet. Vařte alespoň 20 minut, aby se chutě propojily. Platí čím déle budete vařit, tím lépe.

  • KROK 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte, opepřete a vraťte na oheň, aby omáčka zůstala teplá, než se dovaří těstoviny. Pak těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte v miskách posypané strouhaným parmazánem a lístky rukoly, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama