reklama

Suroviny

  • 600 ml plnotučné mléko
  • 4 lžičky kukuřičný škrob
  • 400 ml smetana ke šlehání
  • 1 vejce, plus 5 žloutků
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 140 g moučkový cukr
  • 4 lžíce likér Cointreau

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kukuřičná škrob a trošičku mléka společně utřete na hladkou pastu. Pak po troškách vmíchejte ještě trochu mléka, dokud pasta nezíská tekutou konzistenci. Pak stěrkou vyškrábněte do hrnce. Vešlehejte k pastě zbylé mléko, smetanu, vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Protřete přes husté síto do nádoby s hubičkou a vmíchejte Cointreau. Omáčku můžete až den dopředu – v takovém případě na povrch omáčky přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Skladujte v lednici a před podáváním šetrně prohřejte.

reklama
reklama
reklama
reklama