Sladká omáčka s likérem Cointreau
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 600 ml plnotučné mléko
- 4 lžičky kukuřičný škrob
- 400 ml smetana ke šlehání
- 1 vejce, plus 5 žloutků
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 140 g moučkový cukr
- 4 lžíce likér Cointreau
Postup přípravy
- KROK 1
Kukuřičná škrob a trošičku mléka společně utřete na hladkou pastu. Pak po troškách vmíchejte ještě trochu mléka, dokud pasta nezíská tekutou konzistenci. Pak stěrkou vyškrábněte do hrnce. Vešlehejte k pastě zbylé mléko, smetanu, vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Protřete přes husté síto do nádoby s hubičkou a vmíchejte Cointreau. Omáčku můžete až den dopředu – v takovém případě na povrch omáčky přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Skladujte v lednici a před podáváním šetrně prohřejte.