
Pikantní dip z ořechů a pečených paprik
Perfektní dip, který můžete servírovat k aperitivům na začátek večeře, podávat jej jako součást předkrmů ve stylu mezze nebo jej vzít třeba sebou na piknik nebo grilovačku. Skvěle se k němu hodí chléb pita. Melasu z granátového jablka koupíte v prodejnách s orientálními specialitami, ale v případě nouze se dá nahradit citronovou šťávou nebo červeným vinným octem.
- 1 lžička mletý římský kmín
- 1 lžička uzená mletá paprika (nejlépe španělská - pimentón)plus navíc na posypání
- 100 g vlašské ořechynasekané nahrubo
- 225 g hotová pečená červená paprikaze sklenice, okapané
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 1 stroužek česnekupodrcený
- 2 lžíce melasa z granátového jablka
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal198
- tuky18g
- nasycené2g
- sacharidy6g
- cukry5g
- vláknina0g
- proteín2g
- sůl0.44g
Postup přípravy
krok 1
V rendlíku zahřejte olivový olej s římským kmínem a paprikou, aby se olej aromatizoval. Zbývající ingredience vložte do kuchyňském robotu, poté osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Ponechte motor přístroje v chodu a pomalu vlévejte ochucený olivový olej a nechte jej zapracovat. Podle potřeby zřeďte lžící vody. Vložte dip do misky a podávejte poprášené čerstvě mletým černým pepřem a paprikou.