reklama

Suroviny

  • 300 g čerstvé nebo mražené brusinky
  • 1 pomeranč šťáva vymačkaná
  • 50 g světlý třtinový cukr muscovado
  • 100 g pomerančová marmeláda s kousky kůry

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na středně velkého rendlíku dejte brusinky s pomerančovou šťávou, cukrem a marmeládou a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, dokud se cukr a marmeláda nerozpustí a směs nezačne bublat. Vařte 3-5 minut, podle toho, zda jsou brusinky čerstvé nebo mražené, protože mražené rychleji změknou. Musí být měkké, ale stále držet tvar, takže zkuste jednu rozmáčknout, abyste zjistili, zda má optimální konzistenci. Omáčka chladnutím zhoustne. V lednici vydrží 1 týden.

reklama
reklama
reklama
reklama