reklama

Suroviny

  • 60 g zázvoru se slupkou
  • 400 ml jablečného džusu
  • 1/2 citronu vymačkaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nakrájejte zázvor na malé kousky. Vložte do výkonného mixéru s jablečným džusem a citronovou šťávou a mixujte pár minut, dokud nebude vše rozmixováno dohladka.

  • KROK 2

    Připravte si velmi jemné sítko nad džbánem. Můžete také použít běžné síto vyložené kouskem plátýnka nebo čistou tenkou utěrkou. Nalijte šťávu do síta a nechte ji odkapat, poté stlačte zbylou dužinu spodní stranou naběračky, dokud nebude vymačkaná. Pokud používáte látku, vyždímejte obsah, abyste vymačkali veškerou šťávu.

  • KROK 3

    Pijte ihned nebo přelijte do lahve. Uchovávejte v lednici, vydrží až 4 dny. Před každou konzumací láhev protřepejte.

Tipy na recept<r>

Připravte si tolik, kolik chcete<r>: Vyzkoušeli jsme mnoho různých množství zázvoru k tekutině a množství, které nám nejvíce chutnalo pro shot, který byl stále velmi zázvorový, ale ne příliš silný, bylo 15g zázvoru na 100ml tekutiny. To dělá 100ml porci nebo dva 50ml shoty. Použijte tyto poměry k přípravě tolik nebo tak málo zázvorové šťávy, kolik chcete.

Připravte s ananasem<r>: Ananasový džus může nahradit jablečný džus pro tropičtější chuť.

Jen zázvor<r>: Pokud nechcete použít ovocný džus, můžete ho jednoduše nahradit stejným množstvím vody, ale možná budete muset osladit medem podle chuti.

Kurkumová a zázvorová šťáva<r>: Pro přidání zdravotních výhod čerstvé kurkumy do vašich shotů jednoduše vyměňte polovinu zázvoru za kurkumu připravenou stejným způsobem jako zázvor.

reklama
reklama
reklama
reklama