
Mražený ostružinový krém
6 porcí
Velmi snadné
Příprava
plus mražení
Svěží mražený ostružinový krém představuje jednoduchý způsob, jak si v parných letních dnech pochutnat na dezertu, nestát u trouby a navíc se osvěžit. My použili ostružiny, ale stejně dobře budou fungovat borůvky, maliny, jahody nebo třeba černý rybíz. Rychlou zmrzlinu podávejte se sušenkou nebo ji dospělým přelijte oblíbeným likérem.
Přejít na suroviny
- 300 g ostružiny
- citronová šťávaz 1 citronu
- 85 g třtinový cukr
- 300 ml smetana ke šlehání
- sušenkyna ozdobu
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal475
- tuky40g
- nasycené25g
- sacharidy26g
- cukry26g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Většinu ostružin rozmačkejte s citronovou šťávou a polovinou cukru. Smetanu vyšlehejte se zbylým cukrem.
krok 2
Smíchejte šlehačku a směs z ostružin dohromady, abyste vytvořili fialový krém, poté přendejte do mrazicí nádoby a zmrazte, dokud neztuhne.
krok 3
Kopečky zmraženého krému podávejte ve sklenicích, ozdobené sušenkou a zbývajícími ostružinami.