Mramorová bábovka s Nutellou
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Snadné
- Porce 12
- 250 g máslaplus navíc na vymazání formy
- 200 g krupicového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1 špetka soli
- 4 vejce
- 250 g hladké moukyplus navíc na vysypání formy
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 6 lžic mléka
- 4 lžíce Nutelly
- kcal3150
- tuky200g
- nasycené120g
- sacharidy290g
- cukry190g
- vláknina2g
- proteín32g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 170 °C (horní/spodní ohřev) . Bábovkovou dortovou formu (ø 22 cm) rovnoměrně vymažte trochou másla a vysypte moukou.
krok 2
V míse utřete máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl. Postupně přidávejte vejce. Zvlášť v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a střídavě se 3 lžícemi mléka ji vmíchejte stěrkou nebo metličkou do máslové hmoty.
krok 3
Polovinu těsta nalijte do připravené formy. Nutellu a zbylé mléko smíchejte a přidejte ke zbytku těsta. Důkladně promíchejte a rozetřete na světlé těsto.
krok 4
Pomocí vidličky nebo lžíce jemně protáhněte obě těsta krouživými pohyby, abyste vytvořili efekt mramorování. Povrch uhlaďte. Bábovku pečte 50-55 minut ve středu trouby. Špejlí vyzkoušejte, jestli je bábovka upečená.
krok 5
Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě. Poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.