Masové kuličky se zeleninou a fetou z jedné pánve
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 50 g čerstvé bílé strouhanky
- 250 g jehněčí maso, mleté - lze nahradit jiným mletým masem
- 1 vejce, rozšlehané
- 2 cibule, rozpůlené
- velká hrst máty, nasekaná
- 2 velké brambory, nakrájené na klíny
- 2 cukety, nakrájené na kousky
- 12 třešňových rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g feta sýra, nastrouhaného
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušný/plyn 6. Do mísy dejte strouhanku, mleté maso, vejce a koření. Nastrouhejte polovinu cibule a přisypte polovinu nasekané máty. Vše pořádně promíchejte a vytvarujte 8 kuliček. Umístěte na velký, mělký pekáč.
- KROK 2
Zbylé půlky cibule nakrájíme na měsíčky. Položte je na tác kolem jehněčích kuliček s bramborami, cuketami a cherry rajčátky. Zakápněte olivovým olejem a okořeňte. Pečte asi 40 minut, vše jednou otočte, dokud nejsou kuličky propečené a zelenina měkká. Vyndejte z trouby a ihned posypte fetou a zbylou mátou.