Restované kuřecí s mangem
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- 4 porce
Suroviny
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 malý kousek zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 mango, zralé
- 450g kuřecí prsa bez kůže,
- 4 lžíce rostlinný olej
- 350g mražená zelenina
- 3 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce sladká chilli omáčka
- rýže nebo nudle, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Jarní cibulku odřízněte od kořínků a vršek a nakrájejte šikmo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte, česnek rozdrťte či nasekejte nadrobno. Mango podélně nařízněte na obou stranách pecky, poté oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na kostičky. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky.
- KROK 2
Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte polovinu oleje. Přidejte kuře a za stálého míchání opékejte 4–5 minut, dokud lehce neztmavne. Vyjměte z pánve, nechte okapat olej a přendejte na talíř. Na pánvi rozehřejte zbývající olej a přidejte jarní cibulku, zázvor a česnek. Za stálého míchání smažte 30 sekund, poté přidejte mango a zeleninu a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
- KROK 3
Vraťte kuře na pánev a zalijte sójovou a chilli omáčkou. Míchejte, dokud se vše nepromísí, poté přikryjte a vařte další 2 minuty, dokud kuře a zelenina nezměknou.