
Kuře s estragonovým máslem
Porce 4
Snadné
Příprava 
Vaření 
+ nakládání
Celé kuře je nejprve naloženo v láku s bobkovým listem a citronem a poté dozlatova upečeno a potíráno estragonovým máslem. Výsledkem je krásně šťavnaté maso se zlatavou kůží a jemnou chutí.
Přejít na suroviny
- 1 celé kuře(asi 1,5 kg)
 - 2 lžičky koriandrových semínek
 - 2 lžičky celého černého pepře
 - 2 bobkové listy
 - 1  citronpruh kůry, plus ½ nastrouhaného, plus trochu šťávy
 - 2 lžíce světle hnědého cukru
 - 1  hlávka česnekuvršek odkrojen, aby se odkryly stroužky
 - olivový olej
 - 200 g másla
 -   estragonjemně nasekaný
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal795
 - tuky65.9g
 - nasycené32.4g
 - sacharidy3g
 - cukry1.5g
 - vláknina0.6g
 - proteín47.3g
 - sůl1.4g
 
Postup přípravy
krok 1
Kuře naporcujte - nejprve oddělte stehna, ta vložte do větší mísy. Pak odstraňte páteř kuřete tak, aby zůstala v celku prsa i s kostí a s připojenými křídly. Přidejte do mísy ke stehnům.


