![Pita chleby s krůtím masem Pita chleby s krůtím masem](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692888514.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Pita chleby s krůtím masem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 200 g krůtí prsa, nakrájená na úzké plátky
- špetka sušené chilli vločky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 1 žlutá paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 3 jarní cibulka, očištěná a nakrájená na plátky
- 1 avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené na plátky
- hrst koriandr čerstvý, pouze listy
- 2 celozrnný pita chleba, opečený a s vykrojenými kapsami
- 2 lžíce zakysaná smetana
Postup přípravy
- KROK 1
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej a opékejte krůtí maso s chilli vločkami po dobu 5-6 minut. Přidejte papriku a jarní cibulku a za stálého míchání opékejte, dokud není krůtí maso propečené. Paprika by ale stále měla být pouze křupavá. Okořeňte.
- KROK 2
Rozdělte avokádo a koriandr napůl a dejte je do kapsiček vytvořených v pita chlebech. Poté vmíchejte směs krůtího a paprik. Do každé kapsy přidejte lžíci zakysané smetany a ihned podávejte.