reklama

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • olivový olej na potření
  • 1 lžíce kořenicí směsi garam masala
  • 1 velké zralé mango
  • ½ salátová okurka
  • ½ malá červená cibule
  • hrst čerstvého koriandru, lístky nasekané
  • 4 lžíce zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • strouhaná kůra a šťáva z ½ limety
  • rozpečený naan chléb, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte pánev nebo grilovací pánev, dokud nebude pořádně horká. Kuře potřete směsí oleje, koření garam masala a trošky soli. Opečte 6 minut z každé strany nebo dokud nebude uvnitř hotové a ze shora pořádně propečené dotmava.

  • KROK 2

    Mango oloupejte a nakrájejte na tenké klínky. Okurku podélně rozpulte a nakrájejte na šikmé silnější plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Smíchejte mango, okurku a cibuli s koriandrem na salát a nandejte na talíře.

  • KROK 3

    Smíchejte zakysanou smetanu nebo jogurt s kůrou a šťávou z limety, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokapejte směsí salát. Kuře nakrájejte, položte vedle salátu a podávejte s chlebem naan.

reklama
reklama
reklama
reklama