reklama

Suroviny

  • 450 g hovězí maso mleté, ideálně 15-20 % tuku
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • 8 plátků cheddar nebo sýr Red Leicester
  • 1 lžíce pasta z papriček chipotle
  • 5 lžic kečup
  • 2 lžíce majonéza

K podávání

  • 4 ks burgerové bulky, rozpůlené, nebo brioškové bulky, rozpůlené
  • 4 listy ledový salát
  • 4 plátky rajče, velké rajče typu beefsteak
  • 4 plátky červená cibule
  • 2–4 ks kyselé okurky, nakrájené na plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Maso a worcesterskou omáčku dejte do mísy a ochuťte černým pepřem a 1 lžičkou soli. Dobře promíchejte a z masa vytvarujte 4 tenké ploché burgery. Vychlaďte. (Lze vyrobit den předem.) Smíchejte pastu z papriček chipotle, kečup a majonézu v misce a vytvořte omáčku.

  • KROK 2

    Rozpalte gril na maximum (nebo můžete použít grilovací pánev na plotně). Burgery opékejte na přímém ohni 2 minuty z každé strany. Na každý položte 2 plátky sýra a opékejte dalších 30 sekund nebo dokud se sýr nerozpustí, poté stáhněte z plotny. Bulky opékejte několik sekund na řezné straně.

  • KROK 3

    Spodní část každé bulky potřete trochou pikantní omáčky a poklaďte hlávkovým salátem, rajčaty, burgerovou plackou, cibulí a okurkami. Přiklopte vrchní částí bulky a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama