reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 cibule červená, nadrobno nakrájená
  • 4 stroužky česnek, rozmačkaný
  • 2 a 2 lžičky mletý kmín a koriandr, nebo 4 lžičky marocké směsi koření
  • 400g konzervovaná rajčata krájená
  • 1/2 lžičky krupicový cukr
  • 10g máta, najemno nakrájená
  • 500g mleté jehněčí maso
  • 8 sušené meruňky, nadrobno nakrájené
  • 50g strouhanka
  • pita chléb a salát k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli na 5 minut opražte. Přidejte česnek a koření a vařte ještě pár minut. Polovinu cibulové směsi dejte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte rajčata, cukr a koření ke zbývající cibuli v pánvi a vařte asi 10 minut, dokud se část nevyvaří.

  • KROK 2

    Mezitím k vychladlé cibuli přidejte mátu, jehněčí maso, meruňky a strouhanku, okořeňte a rukama dobře promíchejte. Vytvarujte malé kuličky.

  • KROK 3

    Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbytek oleje a kuličky smažte dozlatova (podle potřeby po dávkách). Omáčku zalijte troškou vody a vše několik minut zvolna vařte, dokud nejsou masové kuličky propečené. Podávejte s pita chlebem a salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama