reklama

Suroviny

  • 250 g rýže basmati
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 kuřecí prsa bez kůže a kosti, nakrájené na malé kostky
  • 1/2 lžičky nové koření
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 400 ml kuřecí vývar
  • malý svazek kopr, nasekaný
  • 140 g mražené broad beans nebo sojové fazole, rozmražené pod horkou vodou
  • 50 g piniové oříšky, orestované

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rýži proplachujte, dokud voda nebude čirá, poté slijte. Na střední pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte 5 minut. Vmíchejte kuře, nové koření a rajčatový protlak a smažte další 2 minuty. Přidejte rýži, vývar a polovinu kopru a poté přiveďte k varu. Přikryjte, mírně stáhněte teplotu a duste 8 minut.

  • KROK 2

    Vmíchejte fazole a vařte další 2-3 minuty, dokud není rýže uvařená a tekutina se nevstřebá. Vmíchejte piniové oříšky a zbývající kopr s trochou koření.

reklama
reklama
reklama
reklama