reklama

Suroviny

  • 250 g kuřecí játra
  • 2 ks šalotka, jemně nasekané
  • 1 velká hrst petrželka, hrubě nasekané
  • 1 lžíce kapary, opláchnuté a osušené, hrubě nasekané
  • 2 lžíce olivový olej
  • 3 lžíce sherry ocet
  • 4 plátky pečivo, bílý chléb, bageta atd.
  • 1 lžíce mouka pšeničná hladká
  • špetka kajenský pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Očistěte játra, odřízněte všechny tučné kousky a šlachy, pak játra osušte. Vložte šalotku, petržel a kapary do mísy a pokapejte polovinou olivového oleje a 1 lžící sherry octa.

  • KROK 2

    Chléb opečte (nejlépe na pánvi, ale dobrý je také toustovač). Játra smíchejte s moukou, kajenským pepřem a bohatě dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte zbytek oleje a na opravdu vysokém ohni smažte játra 4–5 minut, dokud nebudou zvenčí hnědá a křupavá, ale uprostřed stále trochu růžová. Nalijte zbývající ocet do pánve a povařte ještě další minutu.

  • KROK 4

    Obsah pánve dejte do mísy se šalotkou a petrželkou, vše promíchejte, okořeňte podle chuti a navršte na toastový chléb. Dochuťte trochou vločkové mořské soli a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama