reklama

Suroviny

  • 450 g kuřecí prsa, nakrájená na kousky
  • 1 bílek
  • 1 lžička sezamový olej
  • 2 lžičky kukuřičný škrob
  • 300 ml arašídový olej nebo voda, plus 2 lžičky arašídového oleje
  • 100 g kešu oříšky
  • 1 lžíce rýžové víno Shaoxing nebo suché sherry
  • 1 lžíce světlá sójová omáčka
  • 1 nakrájená jarní cibulka, na ozdobení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuřecí kousky dejte do mísy s bílkem, sezamovým olejem, kukuřičným škrobem a 1 lžičkou soli a dobře promíchejte. Dejte do lednice odležet na 20 minut.

  • KROK 2

    Máte dvě možnosti, jak kuře připravit, aby bylo velmi křehké - a to prudkým restováním v oleji nebo vařením ve vodě. Pokud se rozhodnete pro olej, zahřejte wok na velmi vysokou teplotu a poté přilijte 300 ml oleje. Když je vroucí, sundejte wok z ohně a ihned přidejte kuře, intenzivně a přitom patrně v oleji míchejte, aby se nepřilepilo ke dnu a stěnám pánve. Asi po 2 minutách, když maso zbělá, obsah woku slijte přes síto do mísy. Olej zlikvidujte a kuřecí maso uchovejte. Pokud se rozhodnete pro vaření ve vodě, rozehřejte ve woku vodu. Když začne vřít, vsypte maso a vařte asi 4 minuty, než kuře zesvětlá.

  • KROK 3

    Otřete a osušte wok. Pak jej rozpalte a vlijte 2 lžičky oleje. Přidejte kešu oříšky a za stálého míchání restujte 1 minutu. Přilijte rýžové víno nebo suché sherry a sójovou omáčku. Vraťte kuře do woku a za stálého míchání společně opékejte 2 minuty. Posypte jarní cibulkou a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama