reklama

Suroviny

  • 1 lilek, podélně tence nakrájený
  • 3 lžíce olivový olej
  • 4 jehněčí kotlety nebo kousky, zbavené tuku
  • 1 citron šťáva
  • 1 špetka paprika
  • 2 lžičky kopr nasekaný
  • 1 lžíce piniové oříšky opražené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte velkou pánev nebo grilovací pánev na vysokou teplotu. Plátky lilku potřete olejem, okořeňte a poté opékejte z obou stran do zhnědnutí, asi 8-10 minut. Poté ogrilované lilky natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 2

    Kotlety grilujte 4 minuty z každé strany do růžova.

  • KROK 3

    Na zálivku smíchejte v misce citronovou šťávu, papriku a polovinu kopru.

  • KROK 4

    Lilek pokapejte dresinkem, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Navrch položíte kotlety, které nazávěr posypejte piniovými oříšky a zbytkem kopru. Podávejte se salátem a pitta chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama