reklama

Suroviny

  • 1-2 lžíce slunečnicového oleje
  • 200 g steakové hovězí maso, nakrájené na tenké nudličky
  • 200 g brokolice, nejlépe stonkové
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
  • 2 lžíce ústřicová omáčka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte wok, až se z něj začne kouřit, pak vlijte olej a ihned přidejte hovězí maso. Za stálého míchání prudce opékejte 2 minuty a poté vyklopte na talíř. Vložte do woku růžičky brokolice s troškou vody a vařte, dokud brokolice nezíská jasně zelenou barvu.

  • KROK 2

    Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 1 minutu, poté vložte česnek a restujte ještě 1 minutu. Zalijte ústřicovou omáčkou a 125 ml vody. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina v pánvi nezredukuje na lepkavou omáčku. Vraťte do woku hovězí maso spolu s případnou šťávou z talíře a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama