reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce dýňová semínka
  • 2 lžíce sezamová semínka
  • 1 stroužek česnek, rozmačkaný
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 mulato chilli paprička, sušená, namočená v 250 ml vroucí vody
  • špetka skořice
  • 1 hřebíček
  • 1 krajíc chleba
  • 4 kuřecí prso, vařené, maso natrhané, pro vegetariánskou alternativu použijte Quorn
  • 300 g tortilla chips, solené
  • 100 g cheddar, nastrouhaný
  • zakysaná smetana, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    V malé pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Semínka, česnek a cibuli pár minut smažte. Z chilli papriček odstraňte stopky a do tekutiny přidejte k nim dalších 250 ml vody. V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte chilli papričky s cibulovou směsí, skořicí, hřebíčkem a chlebem dohladka.

  • KROK 2

    Zbývající olej rozehřejte na středně velké pánvi a omáčku na ní zahřívejte za stálého míchání, dokud nebude hustá a lesklá. Rozehřejte gril, zatímco vrstvíte tortilla chips a nakrájené kuře do zapékací mísy. Přelijete omáčkou a posypejte sýrem. Pečte dokud se sýr nerozpustí. Podávejte se zakysanou smetanou.

reklama
reklama
reklama
reklama