
Luxusní zmrzlina s muškátovým oříškem
Luxusní zmrzlina s minimem úsilí? Právě taková je tahle neuvěřitelně krémová zmrzlina ovoněná čerstvým muškátovým oříškem. Báječně doplní třeba tradiční anglický vánoční pudink nebo jiný sladký chlebíček, ze kterého rázem vykouzlí neodolatelný dezert.
- 284 ml vysokotučná smetana ke šlehání
 - 200 ml plnotučné mléko
 - 6 ks žloutek
 - 50 g cukr
 - 1 lžička muškátový oříšekčerstvě nastrouhaný
 
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal0
 - tuky0g
 - nasycené0g
 - sacharidy0g
 - cukry0g
 - vláknina0g
 - proteín0g
 - sůl0g
 
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte smetanu a plnotučné mléko v hrnci, dokud nezačnou vřít.
krok 2
Mezitím ve velké míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Když je směs mléka a smetany připravená, za stálého šlehání ji postupně přilévejte ke žloutkům.
krok 3
Směs nalijte zpět do čisté pánve a za stálého míchání ji mírně zahřívejte asi 10 minut, dokud nezhoustne natolik, že se přichytává k zadní části lžíce. Výsledný krém přeceďte přes síto do jiné velké mísy, vmíchejte čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a nechte vychladnout.
krok 4
Krém nechte zmrazit ve zmrzlinovači nebo ho nalijte do mrazuvzdorné nádoby a nechte asi 1,5 hodiny mrazit, aby zmrzl po okrajích. Zmrazené okraje vmíchejte do směsi a postup opakujte ještě dvakrát nebo dokud není zmrzlina hladká a hustá. Před podáváním nechte mrazit alespoň 4 hodiny.

