reklama

Suroviny

  • 1 papája, oloupaná a nakrájená na 1cm kostičky 1 cm
  • 1 červená cibule, malá, nakrájená
  • 1/2 ks zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená
  • 1/2 ks červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
  • 1 chilli paprička červená (zbavená semínek, pokud nechcete příliš ostré), jemně nakrájená
  • 2 lžíce koriandr čerstvý, hrubě nasekaný
  • 2 limeta z jedné limetky šťáva, druhá nakrájená na klínky (k servírování)
  • 4 hnízda vaječné nudle
  • 4 filety losos bez kůže a kostí
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 2 lžíce teriyaki omáčka
  • 4 velké hrsti listový salát – směs

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na salsu smíchejte v misce papája, cibuli, zelenou a červenou papriku, chilli, koriandr a limetkovou šťávu. Okořeňte a dejte stranou.

  • KROK 2

    Podle návodu na obalu uvařte nudle. Mezitím potřete filety lososa z obou stran olejem a poté okořeňte solí a pepřem. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a lososa opečte 3–4 minuty z každé strany, poté ho z pánve vyjměte. (Případně filety upečte na grilu a vedle nich dejte rozkrojenou limetu řezem dolů. Grilujte 2-3 minuty.)

  • KROK 3

    Nudle sceďte a promíchejte s teriyaki omáčkou.

  • KROK 4

    Naskládejte listy salátu a nudle na talíře. Navrch dejte lososa, lžící nalijte salsu a podávejte s klínkem limetky.

reklama
reklama
reklama
reklama