Suroviny

  • 150 g měkký kozí sýr, nebo vegetariánská alternativa
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 50 ml cider
  • 6 ks jarní cibulka, nakrájená
  • 1 ks vejce
  • 400 g kváskový chléb, nakrájený na silné plátky
  • 1 ks (asi 140 g) červená řepa, oloupaná
  • 1/2 svazku kopr, nasekaný
  • 1 ks citron šťáva vymačkaná
  • potočnice, polníček nebo rukola, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na střední stupeň. Ve velké míse prošlehejte sýr, hořčici, cider, jarní cibulku a vejce, dokud se nespojí, a dejte stranou.

  • KROK 2

    Plátky chleba položte na velký plech a na několik okamžiků pod grilem opečte z jedné strany. Otočte a lžící naneste směs s kozím sýrem na neopečenou stranu. Dejte zpět pod gril na 8–10 minut nebo až budou tousty opečené dozlatova.

  • KROK 3

    Červenou řepu nahrubo nastrouhejte nebo nakrájejte na velké kousky a nahrubo rozmixujte ve food processoru. Přidejte polovinu nasekaného kopru a citronovou šťávu a promíchejte, aby se vše spojilo.

  • KROK 4

    Podávejte tousty přelité lžící červené řepy a posypané zbylým nasekaným koprem. Potočnici, polníček nebo rukolu podávejte zvlášť.